Een succesvolle herintroductie van rynbende

Terug met de Vintage Genever

Burgemeester Schiedam met oprichters Rynbende 2022

In het weekend van 25 en 26 maart 2023 namen we deel aan het Jeneverfestival in Schiedam. Een jaarlijks evenement georganiseerd door het Nationaal Jenevermuseum.

Nationaal Jenevermuseum

Op de Graanzolder van het Nationaal Jenevermuseum Schiedam vond de presentatie plaats van ‘The Mayor of Exploration’. Met deze oude jenever zijn wij met Rynbende na bijna veertig jaar afwezigheid weer terug op de markt van gedistilleerd. Burgemeester Cor Lamers (CDA) kreeg de eerste fles overhandigd die bovendien een mooi verhaal hield over Rynbend en en het belang voor Schiedam. De lancering van ons merk en eerste jenever werd bijgewoond door afgevaardigden van onder andere het Jenevergilde ‘Het Vergulde Glaasje’, de Vrienden van het Jenevermuseum en The Worshipful Company of Distillers uit Londen.

Jeneverfestival 2023

Het festival werd gehouden in de Havenkerk, gelegen naast het Jenevermuseum. In de historische kerk presenteerden verschillende hedendaagse distillateurs hun ambachtelijke en originele jenever, gin, rum, whisky en likeuren. Er waren proeverijen, workshops, hapjes, ruimtes om te chillen en een silent disco om te dansen. Als men enthousiast was over een product, dan kon dat ter plekke via de slijterij van het museum worden aangeschaft.

 

Rynbende stond met een bescheiden stand op het jeneverfestival. Wij werden daar geïnterviewd door pers en bloggers en hadden mooie gespreken met de bezoekers van het festival. Bezoekers vonden het verhaal over de historie van Rynbende, haar belang voor Schiedam en de link tussen bedrijfsleider Job Kramer Freher (werkzaam bij Rynbende tussen 1911-1963) en huidige mede-eigenaar Sjaak Pappe (opa-kleinzoon) heel interessant. Dat Sjaak Rynbende opnieuw oprichtte als eerbetoon aan zijn opa vond men heel boeiend. Uiteraard lieten we vol trots iedereen die dat wilde onze Vintage Genever proeven. De sfeer zat er goed in. Diverse collega-distillateurs verwezen bezoekers naar ons met de mededeling “die Rynbende moet je echt gaan proeven”. 

 

Het waren twee mooie dagen. Aan het eind bleek zelfs dat wij de ‘productkampioen’ van het festival waren, d.w.z. de meeste verkopen van één product hadden! 

j&j tv Schiedam heeft een korte impressie van het festival gemaakt.

 

The Mayor of Exploration

Onze Vintage Genever is gebaseerd op een oud recept uit het recepturenboek van Job Kramer Freher. De oude jenever is een ode aan de gloriedagen van de distilleerderij en de herkenbare smaaksignatuur die het merk indertijd onderscheidde van haar concurrentie. Meer weten? Klik hier.

Welkom bij Rynbende Spirits

Ben je 18 jaar of ouder?