Internationale smaak-erkenning

Bekroond met het zilver

Rynbende fles met IWSC beoordeling

Afgelopen weekend werden in Londen de winnaars bekend gemaakt, uit meer dan 4.000 kanshebbers, aan de Internationale Wine and Spirit Competition (IWSC) 2023. Inzendingen van over de gehele wereld lieten hun drank beoordelen op smaak. Met 93 punten van de maximaal 100 werd Rynbende’s Vintage Genever ‘The Mayor of Exploration’ met de zilveren medaille bekroond

 

IWSC

De International Wine & Spirit Competition is een jaarlijkse wijn- en gedistilleerde drankwedstrijd. Elk jaar ontvangt de wedstrijd inzendingen uit bijna 100 landen. De branche beschouwt de IWSC als ’s werelds grootste en meest invloedrijke onderscheiding voor gedistilleerde dranken.

 

Rynbende’s Vintage Genever

Onze Mayor of Exploration is gebaseerd op een oud recept uit het recepturenboek van Job Kramer Freher. De oude jenever is een ode aan de gloriedagen van de distilleerderij en de herkenbare smaaksignatuur die het merk indertijd onderscheidde van haar concurrentie. 

Met hulp van meester distilleerder Ad van der Lee van Herman Jansen Beverages in Schiedam werd het recept nagemaakt, geproefd en aangepast aan de hedendaagse (smaak)wensen, met respect voor de herkenbare Rynbende-smaak. 

Toen de juiste smaak werd gevonden, adviseerde Herman Jansen om de drank in te zenden bij de IWSC. Deze organisatie houdt jaarlijks een smaakcompetitie waarbij een gerenommeerde 120-koppige vakjury blind alleen op de smaak de inzendingen beoordeelt. Elk jurylid geeft hierbij zijn/haar bevindingen en kent punten toe. Deze worden verzameld en opgeteld waarna winnaars bekend worden gemaakt. Er zijn verschillende categorieën waarop dranken kunnen worden ingezonden, zoals Whisky, Gin, Jenever, Brandy, Likeuren, Limoncello’s, etc. De juryleden krijgen geen informatie over merk en verpakking, ze beoordelen puur op smaak binnen de categorie. 

De jury schreef het volgende over Rynbende’s Vintage Genever ‘The Mayor of Exploration’: 

“Lichte turf- en houtaroma’s met klassieke moutaroma’s. De soepele en complexe smaak heeft een aantal heerlijke graanexpressies, met menthol, rogge en een meeslepend karakter van verkoold eiken om het af te maken.”

Internationaal gezien bevalt de smaak in ieder geval dus goed. Voor meer informatie over IWSC, klik hier

Voor informatie over onze oude jenever, klik hier

Welkom bij Rynbende Spirits

Ben je 18 jaar of ouder?