Klassieke cocktail krijgt modern jasje

The Old Mayor cocktail

Rynbende old mayor cocktail

Wist je dat veel klassieke cocktails vroeger in de Verenigde Staten met oude jenever werden gemaakt? Rynbende’s Vintage Genever: The Mayor of Exploration is dan ook uitstekend als basis voor een cocktail te gebruiken. 

 

The Old Mayor

Eén van onze favoriete cocktails met Rynbende is The Old Mayor, een stijlvolle cocktail die gebaseerd is op een Old Fashioned. De cocktail combineert eenvoud met traditie waarbij het karakter van The Mayor of Exploration tot haar recht komt.

 

Wat is een Old Fashioned

De Old Fashioned is één van de oudste cocktails die er bestaan. De oorsprong van de cocktail gaat terug tot de 19e eeuw. De naam “Old Fashioned” verwijst naar de ‘oude’ manier waarop de drank vroeger gemaakt werd, namelijk door de ingrediënten in een glas te doen en te roeren met een stokje.

 

Oorspronkelijk bestond de Old Fashioned uit brandy of gin, suiker, water, bitters en een stukje sinaasappelschil. Het recept werd populair begin 1800 in Kentucky en New York.

 

In de loop van de jaren evolueerde het recept, zo werd het suikerwater vervangen door een suikerklontje, en de sterke drank werd vervangen door whisky. Dit is het recept zoals we dat nu kennen.

 

Wanneer drink je een Old Fashioned of een Old Mayor

Beide cocktails zijn geschikt voor veel gelegenheden. Het zijn een populaire dranken voor een gezellige avond thuis met vrienden, een diner of een formele gelegenheid, zoals zakelijk evenement. Door hun krachtige smaak en stijlvolle presentatie is het een geweldige keuze voor mensen die houden van een klassieke drank met een rijke geschiedenis. Ook wordt het vaak gedronken als aperitief of digestief.

 

Old Mayor cocktail maken

The Old Mayor cocktail heeft een complexe smaak met een balans van zoetheid, bitterheid en de warme, kruidige smaak van Rynbende’s Vintage Genever, die drinkt als een whisky. Wil je deze cocktail zelf een keer maken? Klik dan hier voor de ingrediënten en bereidingswijze.

 

Rynbende Vintage Genever

The Mayor of Exploration is een oude jenever en bevat onder andere een 3 jaar op Amerikaans eikenhouten vaten gelagerde moutwijn. Tevens bevat zij zeven authentieke Rynbende botanicals, kruiden die in de jenever van Rynbende & Zonen werden gebruikt. Voor meer informatie klik hier.

Welkom bij Rynbende Spirits

Ben je 18 jaar of ouder?