Over Rynbende

Rynbende staat voor ‘tijdreizen’. Neem een slok oude jenever, sluit je ogen en proef het verleden. Beelden van drie eeuwen Nederlandse Handelstraditie komen voorbij. Het varen over de woelige oceanen, het ontmoeten van andere culturen. Schiedam op de wereldkaart zetten door een stempel te drukken op Nederlandse ambacht. We schrijven geschiedenis.

Maar we reizen ook vooruit in de tijd door onze visie op een leefbare wereld te delen.

Rynbende flessen inpakken

Avontuur en geschiedenis

Een zucht van avontuur trekt op uit het glas en vermengt zich met de aroma’s. Je waant je even in de voetsporen van de familie Rijnbende en de toekomstvisie van Sjaak Pappe en Erik Post die het merk opnieuw lanceren onder de naam Rynbende Spirits.

Simon Rijnbende, oprichter van distilleerderij Rynbende, was zeeman, wereldreiziger, ondernemer, bestuurder, kantonrechter, commandant en zelfs burgemeester van Schiedam.

Rynbende was een jeneverstokerij te Schiedam en werd in 1793 opgericht door Simon Rijnbende. Ze bestond tot 1970 en kent een zeer rijke geschiedenis, o.a. bekend om haar kwaliteit, marketing (initiator van de “KLM-huisjes”) en samenwerking met gerenommeerde kunstenaars. In 1834 werd de distilleerderij veranderd in Simon Rijnbende en Zonen.

Distiller Drawing

Meer weten over rynbende

De geschiedenis van Rynbende Spirits gaat meer dan twee eeuwen terug, geworteld in Schiedam, de wereld hoofdstad van Jenever en Gin.

Simon Rynbende

De oprichter, zakenman, burgemeester van Schiedam.

Oude distilleerderij

Rynbende & Zonen, opgericht in 1793.

Opa Job

Familieman en bedrijfsleider van Rynbende.

Rynbende Spirits

Herintroductie van Rynbende met een oude jenever.

Welkom bij Rynbende Spirits

Ben je 18 jaar of ouder?