RYNBENDE SPIRITS opgericht 2022

Uit een erfenis kwam Sjaak Pappe in het bezit van de originele recepten Rynbende dranken die zijn opa Job Kramer Freher tijdens diens functie als bedrijfsleider heeft laten ontwikkelen. Met deze unieke recepten op zak besloten Sjaak en vriend Erik Post Rynbende nieuw leven in te blazen.

Foto van de oprichters van Rynbende 2022
Rynbende Spirits oprichters: Sjaak Pappe en Erik Post

In 2020 konden Sjaak en Erik het merk (terug)kopen. Daarbij besloten zij dat Rynbende terugkomt als Rynbende Spirits met louter top high end dranken. Niet bij alle slijters te koop zal zijn – hooguit bij een aantal geselecteerde – maar in eerste instantie online, in de horeca, bij bedrijven en via haar eigen community.

Rynbende community

Wie straks lid wordt van de Rynbende community zal elkaar periodiek tijdens evenementen ontmoeten onder het genot van een heerlijke maaltijd, goede Rynbende cocktails, mooie kunst en inspireerde sprekers. De uitdrukking ‘Food for thought’ betekent in het Engels ‘something worth thinking seriously about’. Dat is de onderliggende boodschap bij elk Rynbende event.

Rynbende Spirits

Rynbende Spirits start haar herintroductie met de Vintage Genever ‘The Mayor of Exploration’ die acht authentieke botanicals bevat en gelagerde jenever. Het ‘nieuwe’ Rynbende heeft zeven kenmerken die zijn geïnspireerd op karaktereigenschappen van Simon Rijnbende. De dranken, community en activiteiten zullen telkens rondom deze kenmerken draaien.

1

Leadership

Simon Rynbende was een echte leider gedurende zijn leven.

2

Spirits of the seven seas

Nautische invloeden vanuit de zeereizen van Simon Rynbende.

3

Nature inspired innovation

Oplossingen gebaseerd op de natuur.

4

Culinairy

Eten en drinken in harmonie met elkaar. Kwaliteit en op niveau.

5

Time

Verleden, heden en toekomst.

6

Intercultural

Verschillende culturen naast elkaar en met elkaar.

7

Majestic art

Majestueuze kunst

Sjaak Pappe – kleinzoon van Job Kramer Freher

Als schoolkind en bracht Sjaak Pappe zijn schoolvakanties werkend door in de fabriek van zijn opa, waar hij zeer goede herinneringen aan Rynbende heeft over gehouden en de geur van jenever nog in zijn neus kan oproepen. Opa Job had ooit de droom om zijn eigen distilleerderij te beginnen, maar dat is er niet van gekomen. Zijn loyaliteit, netwerkvaardigheden en doorzettingsvermogen zijn de inspiratie van Sjaak om de droom van zijn opa alsnog te realiseren als eerbetoon aan hem en andere familieleden die bij Rynbende hebben gewerkt en niet te vergeten ter ere van het leiderschap van Simon Rynbende.

Erik Post – vriend van de familie

Erik, ondernemer in hart en nieren en vriend van Sjaak, besloot als  businesspartner en investeerder Sjaak’s droom te helpen realiseren. Erik is in het dagelijkse leven directeur/eigenaar van twee matrijzenfabrieken voor kunststoffen en een fervent motocross endurancerijder/liefhebber en motocross team sponsor. Wanneer hem gevraagd wordt waarom hij besloot het Rynbende avontuur aan te gaan, was zijn antwoord kort en krachtig. Zijn doel is het achterlaten van het merk Rynbende voor volgende generaties.

Drawing cocktail

Meer weten over rynbende

De geschiedenis van Rynbende Spirits gaat meer dan twee eeuwen terug, geworteld in Schiedam, de wereld hoofdstad van Jenever en Gin.

Simon Rynbende

De oprichter, zakenman, burgemeester van Schiedam.

Oude distilleerderij

Rynbende & Zonen,
opgericht in 1793.

Opa Job

Familieman en bedrijfsleider
van Rynbende.

Welkom bij Rynbende Spirits

Ben je 18 jaar of ouder?