Over Simon Rynbende

Simon Rijnbende werd geboren op 28 maart 1777 in de jeneverstad Schiedam. Zijn moeder Antje Wuyster bezat zelfs een distilleerderij aan de Lange Haven. Simon was zoon van de kapitein van het schip “De Oranje Zaal”, Jan Rijnbende. Hij maakte in 1786 met zijn vader een aantal avontuurlijke zeereizen, waarbij onder meer tegen piraten in de Indische Archipel werd gevochten.
Simon Rynbende Schilderij
Simon Rijnbende geschilderd door Cornelis Cels, 1838 (collectie Stedelijk Museum Schiedam, fotograaf Tom Haartsen)

Waarschijnlijk gestimuleerd door de opkomende handel in de moutwijnindustrie, besloot Simon in 1793, na zijn carrière als zeeman, voor zichzelf te beginnen als distilleerder. Waarmee hij sterke drank begon te produceren.

Naast zijn beroep als brander en succesvol handelaar was Simon gedurende zijn leven lid van de gemeenteraad, lid van de Provinciale Staten, Kantonrechter en voorzitter van de kamer van Koophandel. Op 67-jarige leeftijd werd hij zelfs benoemd tot burgemeester van Schiedam. Simon stierf in 1853.

Distiller Drawing

Meer weten over rynbende

De geschiedenis van Rynbende Spirits gaat meer dan twee eeuwen terug, geworteld in Schiedam, de wereld hoofdstad van Jenever en Gin.

Oude distilleerderij

Rynbende & Zonen, opgericht in 1793.

Opa Job

Familieman en bedrijfsleider van Rynbende.

Rynbende Spirits

Herintroductie van Rynbende met een oude jenever.

Welkom bij Rynbende Spirits

Ben je 18 jaar of ouder?