Whisky onder de jenevers

Vintage Genever voor de whiskyliefhebber

Whisky met daarin vallend ijs

Wat koop je voor iemand die alles al heeft en een echte whiskydrinker is? Ga je naar de slijter en sta je voor het schap whisky’s op zoek naar die ene fles die degene nog niet heeft? Of verbreed je zijn/haar horizon en kijk je vandaag eens naar Genever?!

 

Verschil tussen de twee dranken


Zowel jenever als whisky worden gemaakt van moutwijn. Bij jenever wordt een mengsel van vooral jeneverbessen aan de moutwijn toegevoegd. En bij whisky is de moutwijn minstens drie jaar op eikenhouten vaten gelagerd. Bij whisky wordt tevens onderscheid gemaakt tussen malt whisky (op basis van alleen gerstemout), grain whisky (waarin ook andere of ongemoute graansoorten verwerkt zijn) en blended whisky (een mengsel van verschillende malt of grain whisky’s)

 

Succes van whisky en imago jenever

Premium genevers doen niet onder voor een mooie whisky. Het zou goed zijn als er meer aandacht en waardering komt voor de kwalitatieve kenmerken van de diverse jenevers. Het succes van whisky schuilt deels in de nadruk die er bij deze drank wordt gelegd op de onderscheidende kenmerken als turfrooksterktes, bronwater, sherryvaten, zee aroma’s, heidevelden en mooie verhalen over oude vaten met drank die na tientallen jaren rijping in vergeten kelders van verlaten distilleerderijen alsnog een bestemming vinden in een exclusieve whiskyblend. Dit soort informatie maakt iets in de mens los, wekt de interesse en de proeflust.

 

Jenever zou hetzelfde moeten willen. Waarom is jenever een drank voor oude mannen? En zou jenever zo’n stoffig drankje moeten blijven, waarvan vaak alleen wordt verklapt dat er een ‘eeuwenoud, strikt geheim familierecept’ aan ten grondslag ligt? 

 

Rynbende’s Vintage Genever

Wij doen het anders. The Mayor of Exploration is Rynbende’s oude jenever. Ze is gemaakt van onder andere een drie jaar op Amerikaans eikenhouten vaten gelagerde moutwijn, rokerige malt whisky en 25 jaar op Europees eikenhouten vaten gelagerde wodka die gestookt is volgens Schiedamse traditie uit 1902, wat een uitzonderlijke zuivere drank oplevert. 

 

The Mayor of Exploration bevat daarnaast acht authentieke Rynbende botanicals. Hierdoor proef je warme houttonen aangevuld met munt, kruidnagel en een licht vleugje citroen gecombineerd met een klein, maar aangenaam zoetje.

 

The Mayor of Exploration is naar onze mening een echte whisky onder de jenevers. Je drinkt het op eenzelfde wijze en op dezelfde momenten. Onze vintage genever zal een welkom cadeau zijn voor iedere echte whisky liefhebber. Voor verkoop, klik hier.

Welkom bij Rynbende Spirits

Ben je 18 jaar of ouder?