2023 Jaaroverzicht

2023 Jaaroverzicht Gegevens

Table of Contents

Evenementen

Dutch Courage bar

Samenvatting

Bij Rynbende willen we graag een inspirerende community creëren door middel van het organiseren van evenementen, waar onder het genot van culinaire gerechten en dranken onderwerpen worden belicht zoals kunst, muziek, reizen en innovatie. Dit jaar stonden wij maar liefst op 13 evenementen, waar wij de mogelijkheid hebben gehad om samen te werken met vele getalenteerde mensen. Van Poëzie en kunst tot cocktails en foodpairings. Veel evenementen en thema’s zijn dit jaar de revue gepasseerd.

Jeneverfestival - Lancering

25 maart – officiële herintroductie van het merk Rynbende. Presentatie van de Vintage Genever: The Mayor of Exploration. Aangeboden aan de burgemeester van Schiedam en samples laten proeven aan bezoekers van het festival.

Aan het eind van het festival bleek dat wij productkampioen van het festival waren! Dat wil zeggen dat onze jenever het meeste gekochte product was onder de bezoekers!

Team van de peacock bar tjidens blijmoedige on tour

Blijmoedig on Tour

Een van de evenementenreeksen die we begonnen zijn, is “Blijmoedig on Tour”.  We doen dat in samenwerking met Nederlands’ meest invloedrijke bartender, Timo Janse. Hij is mede-eigenaar van o.a. de ‘Dutch Courage Cocktail Bar’, al jaren de meest gevierde cocktailbar in Amsterdam. “Blijmoedig on Tour” bestaat uit bartenders die elkaars bar “overnemen” en op basis van Rynbende unieke cocktails maken die op een avond aan de bezoekers worden geserveerd. Rynbende werkte met kunstenaars samen en die traditie zetten wij voort. Tijdens de eerste avonden trad Simon Mulder op, die verhalen en gedichten voorlas waarin jenever centraal stond.

Blijmoedige - The Stockroom

25 Juni – team Dutch courage in The Stockroom

5 Juli – team The Stockroom in Dutch Courage

Bij beide evenementen was er een prachtige voordracht van Simon Mulder.

Blijmoedig on Tour bij The Stockroom

Gin Night Out

8 Juli – Alles over Gin evenement “Gin Night Out” in Enschede. Rynbende verzorgde hier de tasting. De instagram link zit achter een 18+ verificatie, druk op “visit instagram” om te verifiëren.

Perfect Serve Barshow

5 & 6 September – Rynbende bij perfect serve barshow. Lees meer van onze bartender op die dag hier.

Blijmoedige - The Peacock

 7 September – team Dutch courage in The Peacock

5 Oktober- team The Peacock in Dutch Courage

Bij beide evenementen was er een prachtige voordracht van Simon Mulder.

The Hague Cocktail Week​

29 September – 8 October – Rynbende cocktails waren te koop op meerdere plekken: The Gyros Club, The Hague Marriot and Minglemush food hall.

Na het evenement was het The Hague Bartender of the year 2023 competitie. Hier heeft Kelly le Roux een Rynbende cocktail genaamd “The Dutch Sailor” gemaakt, waarmee ze één van de finalisten is geworden!

Rynbende La Mian cocktail
Kelly le Roux met haar cocktail

Blijmoedige - Bar Break

20 November – team Bar Break in Dutch Courage

30 November – team Dutch Courage in Bar Break

Bij beide evenementen was er goede muziek geleverd door Sounds Perfect.

Louis Couperus Triologie

30 November – Als onderdeel van Feest der Poëzie was Rynbende sponsor van de Louis Couperus triologie. Tijdens de trilogie van evenementen rondom de herlancering van het Couperus’ boek “Extaze”, konden bezoekers kennis maken met Rynbende. Onze vintage Genever werd puur geschonken en werd gemixt in een speciale Couperus cocktail, genaamd de ecstasy cocktail. Een extra bijzondere reden voor ons om mee te doen was dat de muze van de illustrator van het boek Claartje Rijnbende — familie van de distilleerders.

Feest der poezie voorstelling louis couperus

GINius Winter Wonderland​

14 December – Rynbende op een Gin evenement. Op Rynbende’s instagram is een video gemaakt door Rynbende van het evenement te zien.

Cocktails

Samenwerking

In samenwerking met meerdere bekende bars & cocktail makers zijn er dit jaar 31 Rynbende cocktails ontwikkeld. Rynbende is namelijk naast pure consumptie ook heerlijk in cocktails. Dat komt onder andere door de gebruikte botanicals, denk aan kruidnagel en kaneel. Ook de rokerige smaakeigenschap valt goed te combineren met andere smaken. Hieronder volgt een overzicht van alle cocktails en bijbehorende recepten die dit jaar ontwikkeld zijn in samenwerking met bekende bars en bartenders.

Dutch Courage bar

Rynsome

Ontwikkeld door Timo Janse voor Blijmoedig on Tour. Aziatische smaken in combinatie met de oude jenever van Rynbende. Zie het recept.

Holland House

Een Blijmoedig on Tour – twist op de meest klassieke genever cocktail de Holland House cocktail vernoemd naar het Holland House Hotel in New York. Klik hier voor het recept.

Genever Vice

Een zomerse cocktail voor een zonnige dag. Tropische smaken met een Schiedams randje. Een mooie combinatie van smaken. Bedacht voor Blijmoedig on Tour. Klik hier voor het recept.

Who Dares Wins

Dutch Courage Cocktailbar te Amsterdam ontwikkelde in samenwerking met cocktailbar The Stockroom te Groningen deze cocktail met onze Vintage Genever. Klik hier voor het recept.

The Sour Captain

Één van de echte klassieke cocktails is een Whiskey Sour. Bij een Sour cocktail gaat het om de combinatie tussen zuur (citroensap) en zoet (suikersiroop). Door de whisky te vervangen voor onze Vintage Genever maak je deze klassieker nog verrassender. Klik hier voor het recept.

The Old Mayor

The Old Mayor is een stijlvolle cocktail, gebaseerd op een Old Fashioned. Deze cocktail combineert eenvoud met traditie waarbij het karakter van The Mayor of Exploration tot haar recht komt. Klik hier voor het recept.

Stormy At Sea

Geïnspireerd op de Dark ’n Stormy cocktail wordt deze cocktail met Rynbende’s Vintage Genever gemaakt in plaats van rum. Stormy at Sea is een kruidige cocktail die makkelijk drinkbaar is. Een mooie combinatie van de complexiteit van Rynbende en het scherpe van ginger beer. Klik hier voor het recept.

Opa's New Shoes

Alec Gordon’s ontwikkelde cocktail voor de perfect serve barshow 2023. Klik hier voor het recept.

 

Dutch Coupe - Claudine Drinks

Ontwikkelde cocktail door Claudine Drinks. De instagram link zit achter een 18+ verificatie, druk op “visit instagram” om te verifiëren.

Vintage Genever Sour - Claudine Drinks

Ontwikkelde cocktail door Claudine Drinks.

“I discovered several great spirits this year and high on that list is @rynbendespirits Vintage Genever. Spicy, sweet and a little smoky note. I love drinking this one near, but it also makes some killer cocktails. Like this sour with a hint of Speculoos and chocolate. A perfect little treat for the season. “

De instagram link zit achter een 18+ verificatie, druk op “visit instagram” om te verifiëren.

Mamie Simon - Ongewoon Lekker

Ontwikkelde cocktail door Ongewoon Lekker. De instagram link zit achter een 18+ verificatie, druk op “visit instagram” om te verifiëren.

Kerst Cocktail - Ongewoon Lekker

Ontwikkelde kerst cocktail door Ongewoon Lekker. De instagram link zit achter een 18+ verificatie, druk op “visit instagram” om te verifiëren.

Dutch Mule - Borrels en Bites

Ontwikkelde cocktail door Borrels en Bites

Dutch Tea - Borrels en Bites

Ontwikkelde cocktail door Borrels en Bites.

Cocktail Ecstacy

Ecstasy

Aris Karatouliotis van TenClub ontwikkelde cocktail voor het Louis Couperus evenement. Recept volgt later.

The Healing Ryn

Jimmy Wong ontwikkelde cocktail voor The Hague Cocktail week. De cocktail is een variant op een Penicilline cocktail met de eiken Rynbende Vintage Genever aangevuld met rokerige mezcal, zure citroen, zoete honing en pittige gember om een indrukwekkend gelaagde drank te creëren.

Rynbende La Mian cocktail advertentie

For Ever Cocktail

The Gyros Club ontwikkelde cocktail voor de The Hague Cocktail week.

Caramel Espresso Martini

Mingle Mush ontwikkelde cocktail voor de The Hague Cocktail week.

Mingle Mush Caramel Espresso Martini

Ryn's Smokey Serenade

Ontwikkelde cocktail voor de blijmoedige on tour van Dutch Courage bij Bar Break. Recept volgt later.

Roffita

Ontwikkelde cocktail voor de blijmoedige on tour van Dutch Courage bij Bar Break. Recept volgt later.

 

Overige Cocktails

Dat is niet alles, er is nog een hele lijst van cocktails ontwikkeld: Kromstraat, Devil’s Child, Hanzedrank, Sunshine at Dusk, Old Stewie, Pink Courage, Vintage Martinez, Rynbende Negroni, PurpleRyn, AppleTini en The Dutch Sailor. Deze volgen in 2024 op de website.

Dutch Coffee & Glühwein

Rynbende’s Vintage Genever is naast cocktails ook goed te combineren met simpele drank combinaties. Denk bijvoorbeeld aan Glühwein of Koffie.

Foodpairing

Rynbende Heit de Klok

“Rynbende Heit de Klok” foodpairings met onze Jenever.

Rynbende Heit de Klok slogan

Jus & Kalfsmuis - van der Valk Hotel Schiedam Rooftop Restaurant 16th

De Jus van het gerecht op de foto en een gerecht met kalfsmuis waren verrijkt met de Rynbende’s Vintage Genever. Ben je benieuwd hoe het smaakt? Het kalfsmuis gerecht staat nog steeds op het menu en kun je nog steeds uitproberen!

Crème Brûlée

Rynbende’s Vintage Genever met crème brûlée tijdens een Gin Night Out van Alles over gin.

Gin Night Out Creme Brulee

Kimchi Deviled Eggs

Gevulde eieren met een pittig Aziatische smaak; Kimchi. Klik hier voor het recept.

Spicy Mussels

Spaanse mossels op crackers. Klik hier voor het recept.

Tuna Sushi Deluxe

French Soft Cheese

Franse zachte kaas met bieslook en granaatappel. Recept volgt later.

French Soft Cheese

Vispakketjes

Vispakketjes voor tijdens de barbecue. Klik hier voor het recept.

Smoked Salmon

Smoked salmon, ideaal als voorgerecht of late lunch, met een borrel. Klik hier voor het recept.

Kaasplankje

Ontwikkeld door Michael Wuehle. Meerdere kazen:

  1. Délice d’Argental,
  2. Le Vignoble vineyard cheese 
  3. Kruimelige 3-4 jaar gerijpte Gouda
  4. Kristall-Bergkäse, Zwitserse harde kaas
  5. Comté
  6. Gwitterchäs

Stroopwafel, Kroket & Broodje Kaas

Rynbende’s Vintage Genever is ook goed te combineren met simpele dingen zoals:

  1. Stroopwafel
  2. Kroket
  3. Broodje kaas

 

Stroopwafel en Rynbende

Blog

Podcast

Drop or Dram

In de woorden van de mannen van smaak:

” Zo kom je wel eens interessante mensen tegen die wat met je willen delen. Een mooi verhaal en een dito product : Rynbende Genever. Een drank dat lang gedacht was te zijn verdwenen maar nieuw licht heeft gezien. Een jenever ja maar het komt wel heel dicht bij whisky wat we moesten delen.”

Luister hier de episode.

The Elements Of Whisky

In de woorden van The Elements of Whisky Team:

” In een wereld van smaken, rijk en puur, Ontdekken we een schat, een vintage avontuur. De Elements of Whisky, brengt dit naar voren, Een ode aan Rynbende, hier herboren. Proost op avontuur”

Luister hier de episode.

Ontdek

Ontdek Rynbende’s Vintage Genever ‘The Mayor of Exploration’

Ontdek de tijdloze elegantie van ‘The Mayor of Exploration’, onze exclusieve vintage genever. Deze ambachtelijk vervaardigde jenever neemt je mee op de zeereizen van oprichter Simon Rynbende en op een reis door de geschiedenis van distillatie met zijn rijke mix van traditionele kruiden en de unieke karakteristieken van de ‘pot still’ distillatie.

Geniet van de diepte van smaak en de subtiliteit van de botanicals, waardoor deze vintage genever een eerbetoon is aan vakmanschap en verfijning. Een ware traktatie voor liefhebbers van gedistilleerde dranken, ‘The Mayor of Exploration’ belichaamt de essentie van genieten met stijl. Proef het verleden, omarm het heden, en laat je smaakpapillen op een ontdekkingsreis gaan met deze voortreffelijke vintage genever.

Welkom bij Rynbende Spirits

Ben je 18 jaar of ouder?